Leader Pyhäjärviseutu on paikalliskehittäjä

 

Leader Pyhäjärviseutu ry  on perustettu vuonna 1997 alueensa paikalliskehittäjäksi.  Toiminnassamme on neljä tärkeää osa-aluetta: yhteisöt, yritykset ja elinkeinot, matkailupalvelut ja nuoret.

Tehtävämme on asukkaiden, yhteisöjen ja yritysten innostaminen oman toimintansa ja elinympäristönsä kehittämiseen.

Toiminnassamme kohtaavat alueen asukkaat, yhteisöt, yritykset ja julkinen taho, joiden yhteisenä päämääränä on alueen kehittäminen. Toimintamme on poliittisesti sitoutumatonta ja kaikki ovat tervetulleita mukaan vaikuttamaan elinolojemme parantamiseen.

Pyhäjärviseutu on yksi Suomen 54 Leader -ryhmästä. Olemme laatineet vuosille 2014-2020 Paikallista Pyhäjärviseudulta -kehittämisohjelman, jota toteutetaan rahoittamalla yhteisöjen ja mikroyritysten hankkeita.

Pyhäjärviseudun henkilökunta avustaa hankehakemusten laatimisessa ja hankkeiden toteuttamisessa, joten ota yhteyttä!

 

Tutustu palveluihimme ja hankkeisiimme tästä

 

80
Rahoitusta
yrityksille

Rahoitusta yrityksille

Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Sed aliquam, nisi quis porttitor congue, elit erat euismod orci, ac placerat dolor lectus quis orci. Sed cursus turpis vitae tortor. Sed hendrerit. Aliquam eu nunc.. Donec id justo.. Fusce commodo aliquam arcu. Suspendisse enim

Rahoitusta yrityksille

 

Elinkeinojen kehittäminen ja yrittäjyyden edistäminen

Leader Pyhäjärviseudun rooli yritysten ja yhteisöjen neuvomisessa ja opastuksessa on tärkeä.  Moni yritys on ollut tyytyväinen henkilökohtaiseen, läheltä saatavaan opastukseen jo yrityksen perustamisvaiheessa sekä ennen kaikkea hankkeen toteuttamisessa. Vastaavaa henkilökohtaista palvelua eivät muut rahoittajat pysty tarjoamaan. Ilman opastusta ja määräajoista muistuttamista moni maksuhakemus jäisi saapumatta määräajassa ja yrittäjän rahat jäisivät saamatta. 
 
Leader Pyhäjärviseutu aktivoi yrityksiä hankkeiden toteuttamiseen esim. elinkeinotoimen ja ProAgrian kanssa yhteistyössä järjestettävillä infotilaisuuksilla ja yhteisillä esiintymisillä eri tilaisuuksissa. Yritysasiakkaat ovat yhteisiä silloin, kun yrityksellä on mahdollisuus Leader-rahoitukseen.

Yhdistystoiminta

 

Yhdistystoiminnan tukeminen

Leader Pyhäjärviseutu aktivoi yhdistyksiä  toimimaan alueen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Leader aktivoi ja neuvoo sekä auttaa rahoituksen hakemisessa.
 
Kyläsuunnittelun keskeiseksi osaksi on noussut kylien ja kuntien välisen vuoropuhelun lisääminen, lähidemokratia. Lähiaikojen tavoitteena on perustaa Pyhäjärviseudulle kuntakohtaiset kylien ja kuntien yhteistyöelimet.
tehostekuva
tehostekuva
tehostekuva

Nuoriso-Leader

 

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen

Leader Pyhäjärviseutu pitää lasten ja nuorten hyvinvointia tärkeänä. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi on rahoitettu paljon lähiliikuntapaikkoja ja leikkikenttiä sekä tuettu lasten ja nuorten kerhotoimintaa. Nuoriin kohdistuvat teemahaut tulevat olemaan tärkeä osa toimintaa myös jatkossa. 
 
Vuoden 2014 alussa tehtiin tärkeä päätös Nuoriso-Leaderin perustamisesta. Nuoriso-Leaderin rahoituksella voidaan tukea nuorten itsensä hakemia pieniä hankkeita ilman EU-byrokratiaa. Lisäksi pyritään aktivoimaan EU:n Nuorten Eurooppa -ohjelman hankkeita.
 
tehostekuva

kansainvälinen toiminta 

 

Leader Pyhäjärviseutu tarjoaa mahdollisuuksia kansainväliseen yhteistyöhön.  Leader-ryhmiä on kaikissa Euroopan unionin maissa ja yhteensä reilusti yli 2000. Kontakteja siis on tarjolla! 

Tiedotamme yhteistyömahdollisuuksista ja innostamme alueemme yhdistyksiä ja yrityksiä kansainvälistymään. Etsimme kiinnostuneille tahoille yhteistyökumppaneita muista EU-maista.  

Järjestämme opintomatkoja ulkomaille.  Kun sopiva idea kv-hankkeeksi on valmiina ja mahdollinen kumppani olemassa, voimme lähteä opintomatkalle ja tavata kumppanit vaikkapa yhteistyösopimuksen allekirjoittamiseksi. Olemme järjestäneet opintomatkoja mm. Puolaan, Itävaltaan, Viroon, Liettuaan ja Ranskaan. 

Isännöimme ulkomaalaisia Leader-ryhmiä Pyhäjärviseudulla. Vieraita on ollut mm. Ruotsista, Sloveniasta, Romaniasta, Virosta, Itävallasta ja Ranskasta. 

Olemme rahoittaneet monia kansainvälisiä hankkeita ja toteuttaneet niitä myös itse.